Det arrangeres arbeidsgiverkurs i nærmeste fremtid som angår bonden som arbeidsgiver. Alle med arbeidsgiveransvar i bær- og grøntnæringa skal ha gjennomført kurset for 2021 sesongen starter.
til alle våre medlemmer, leverandører, ansatte og alle andre.
Etter ønske fra medlemmer arrangerer Landbruk Nordvest, i samarbeid med Økologisk Møre og Romsdal, kurs i regenerativt landbruk med kurslærer Anders Lerberg Kopstad.
Vi søker etter ny økonomirådgiver i 100 % stilling som vil ha kontorsted i våre lokaler i Molde.
Grønnsaker kan du egentlig dyrke over alt. Hvert sted har sine utfordringer. Nord i Gudbrandsdalen har de funnet gode løsninger både for produksjon og omsetting.
Gjødslingsplanen er normalt bondens viktigste verktøy for å få mest avling til best mulig kvalitet.
Når våronna startar og utover sesongen blir det mange tonn husdyrgjødsel som skal køyrast ut på markane rundt om i fylket.
Det skjer mykje på plantevernfronten for tida, særleg i korn og potet. Gamle middel forsvinn, og nye kjem til. Det er også nye krav til bruk. Mellom anna har mange middel krav til buffersone mot vatn.
Bær har ei rask utvikling i felt, rask modning og kort haldbarheit. Særleg jordbær og bringebær har svært små marginar for riktig haustetidspunkt. Dette gjer det også utfordrande å lagre dei.
Landbruk Nordvest testa ut for første gong høsteprognose på grovfôr sesongen 2020. Korleis gjekk det?
Stadig flere ønsker å lage egne grønnsaksmåplanter. Mange begynner i det små med enkelt utstyr. Forholdet mellom lysmengde og temperatur, og kvaliteten på lyset bestemmer hvor kompakte plantene blir.
Verdens oppdyrka myrer står for dobbelt så mye CO2-utslipp som verdens flytrafikk. Det klimatiltaket vi har mest tro på - omgraving - er foreløpig ikke godkjent som klimatiltak.
Norsk Landbruksrådgiving (NLR) utvikler, samordner og leverer helhetlig, kunnskapsbasert og uavhengig rådgiving tilpasset landbrukets behov i hele landet. NLR består av ti regioner med til sammen 24.000 medlemmer og 330 ansatte på 100 kontorsteder over hele landet. Sammen kan vi gi råd om de fleste utfordringer du som bonde møter i arbeidet med å lage den gode, norske maten. Vi er bindeledd mellom forskningen og landbruket, og utfører årlig omkring 800 feltforsøk hos medlemmene. Alle næringsdrivende i landbruket kan bli medlemmer. Meld deg inn her!