Autorisasjon plantevern

17.01.2018 (Oppdatert: 02.11.2020) Nina Iren Ugelvik

For å kunne kjøpe og bruke plantevernmidler må brukere inneha et autorisasjonsbevis, et såkalt sprøytesertifikat. Dette utstedes av Mattilsynet etter gjennomført kurs og bestått eksamen. Beviset har 10 års gyldighet.

Ordningen gjelder alle som bruker plantevernmidler for eksempel gårdbrukere, gartnere, skogbrukere, tilsatte i bedrifter, skoler og offentlig tiltak. Er du i tvil om du kan få beviset, ta kontakt med landbrukskontoret i kommunen før kursstart.

Landbruk Nordvest arrangerer autorisasjonskurs flere ganger i året, som regel mellom november og mars. Er det ikke oppsatt kurs i nærmeste fremtid, meld gjerne i fra at du ønsker å delta.

 

 

Nettbasert autorisasjonskurs

Ved nettbasert kurs blir kursbok og arbeidshefte sendt i posten - vær derfor nøye med å oppgi rett postadresse i påmelding, og meld deg på i god tid! Det vil avholdes hjemmeeksamen med 1,5 time til rådighet hvor oppgaven oversendes via e-post. Landbrukskontoret i Molde kommune er ansvarlig for gjennomføring av eksamen. 

Nettbasert grunnkurs: 2 200 kr for medlemmer og 3 800 kr for andre.

Nettbasert fornyingskurs: 1 700 kr for medlemmer og 2 500 for andre.

 

Autorisasjonskurs med fysisk oppmøte (midlertidig avviklet pga koronasituasjonen)

  • Kursboka deles ut ved start. 
  • Kurset avsluttes med 1 times skriftlig eksamen. 
  • Grunnkurset (2 dager) koster 2 800 kr for medlemmer i Landbruk Nordvest og 4 400 kr for andre.
  • Fornyingskurset koster 2 000 kr inkl. bok for medlemmer i Landbruk Nordvest, 2.800 kr for andre.

Kurs for første gang

Grunnkurset går over to dager og avsluttes med en times skriftlig eksamen hvor lærebøkene kan nyttes. Du må bestå eksamen for å få sprøytesertifikatet. Merk at dag 2 er på Skarstua eller Gjermundnes vgs uavhengig av hvor du tok dag nr.1.

Fornyingskurs

Fornyingskurset består av teorikurs på 7 timer og avsluttes med en times eksamen.

 

Planlagte autorisasjonskurs:

Tid:

Dag 1 (og fornyingskurs): 24.11.20 kl. 10-16

Dag 2: 26.11.20 kl. 10-16

Sted: Teams (nettbasert)

 

Påmeldingsfrist 23.11.20

 

Se mer info om kurset og påmelding her

 

Ved spørsmål ta kontakt med Bjørn Steinar Skarbø bjorn.steinar.skarbo@nlr.no / tlf. 90 66 26 27.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.