Autorisasjon plantevern

17.01.2018 (Oppdatert: 13.03.2020) Nina Iren Ugelvik

For å kunne kjøpe og bruke plantevernmidler må brukere inneha et autorisasjonsbevis, et såkalt sprøytesertifikat. Dette utstedes av Mattilsynet etter gjennomført kurs og bestått eksamen. Beviset har 10 års gyldighet.

Ordningen gjelder alle som bruker plantevernmidler for eksempel gårdbrukere, gartnere, skogbrukere, tilsatte i bedrifter, skoler og offentlig tiltak. Er du i tvil om du kan få beviset, ta kontakt med landbrukskontoret i kommunen før kursstart.

Landbruk Nordvest arrangerer autorisasjonskurs flere ganger i året, som regel mellom november og mars. Er det ikke oppsatt kurs i nærmeste fremtid, meld gjerne i fra at du ønsker å delta.

 

Generell info:

  • Kursboka deles ut ved start
  • Kurset avsluttes med 1 times skriftlig eksamen
  • Grunnkurset koster kr. 2.800,- for medlemmer i Landbruk Nordvest og kr. 4.400,- for andre.
  • Fornyingskurset koster kr. 2.000,- inkl. bok for medlemmer i Landbruk Nordvest, kr.2.800,- for andre.

 

Kurs for første gang

Grunnkurset går over to dager og avsluttes med en times skriftlig eksamen hvor lærebøkene kan nyttes. Du må bestå eksamen for å få sprøytesertifikatet. Merk at dag 2 er på Skarstua eller Gjermundnes vgs uavhengig av hvor du tok dag nr.1.

Fornyingskurs

Fornyingskurset består av teorikurs på 7 timer og avsluttes med en times eksamen.

 

Planlagte autorisasjonskurs:

Plantevern grunnkurs:

Merk at dag 2 på alle stedene ovenfor er 19. mars kl. 09.30 - 17.00 på Skarstua, Molde. Påmeldingsfrist er en dag i forveien av kursdag. 

 

Plantevern fornyingskurs:

Kursstart kl.09.30 alle plassene, avlsutning kl.17.00. Husk påmeldingsfrist innen en dag i forveien av kurset. 

 

Ved spørsmål ta kontakt med Bjørn Steinar Skarbø bjorn.steinar.skarbo@nlr.no / tlf. 90 66 26 27.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.