Den 31. oktober samla vi jordbærdyrkere fra hele Nord-Norge for fagmøte. I tillegg til fysiske samlinger i Mosjøen, på Borkenes og i Nordkjosbotn ble dyrkere fra resten av Nord-Norge med på Teams. Under møtet fikk vi en smakebit av det som skjer på jordbærfronten i nord, og vi fikk oppsummert og diskutert sesongen som har vært.

Anne Linn Hykkerud fra NIBIO Tromsø tok turen for å fortelle om det arbeidet som gjøres på substratdyrking i jordbær, både nasjonalt og i Nord-Norge. De har blant annet forsket på hvilke faktorer som er viktig for smaken, og jobber med ulike vekstmedium, forskjellige sorter og med gjødslingsstrategier.

Bærrådgiver Ingrid Myrstad i NLR Nord Norge presenterte resultatene fra årets sortstesting. Hun presenterte også resultater fra et jordbærforsøk hvor hun har undersøkt om belysning med UV-lys har en effekt mot mjøldogg i den lyse nordnorske sommernatta (bilde er fra forsøket).

UV prosjekt Foto Ingvild Melkersen

Møtet ble avsluttet med en oppsummering av vekstsesongen som har vært. Her fikk dyrkerne muligheten til å diskutere hva som har fungert bra og hva som har vært utfordrende i år. Det var også en fin anledning til å dele erfaringer og tips.

KS 300622 Markdag jordbaer tunnel Kvaloya
FAGMØTER ER VIKTIGE: Fra en markdag i jordbær i tunnel på Kvaløya. Foto: Kristin Sørensen

Få skreddersydd faglig oppfølging!

Rådgivingsavtale er et tilbud til deg som ønsker å bedre lønnsomheten og øke kvaliteten på din frukt- og bærproduksjon. Med rådgiving tilpasset deg og din produksjon får du tett faglig oppfølging og en god sparringspartner. Du vil få råd om prioritering av tiltak og forslag til løsninger slik at du kan øke kvaliteten og bedre produksjonen.

Grunnpakke

  • 1 besøk m/rapport
  • Telefonveiledning
  • Infoskriv
  • Gjødslingsplan (unntatt skifter som omfattes av grovfôrdyrking)
  • Jordprøver
  • Invitasjon til fagdager og markdager

Les mer og bestill rådgiving