Jeg heter Marte Juklerød (24 år) og startet som HMS-rådgiver 1. februar og Bygg-rådgiver 1. mars. Kontorplassen min er i Surnadal, på Landbrukshuset.

Jeg vokste opp med ammekyr på en gård i Drangedal, i Telemark, og har hatt med meg interessen for landbruk og matproduksjon gjennom hele livet. Jeg gikk naturbrukslinja på Søve videregående, og deretter gikk turen til Landbrukshøgskulen på Blæstad der jeg tok to bachelorgrader, i Landbruksteknikk og Agronomi.

Bosatt på Kvanne

På Blæstad møtte jeg samboeren min, og vi flyttet opp til Surnadal for å drive med sau. Her bor vi på en fredelig gård på Kvanne, med nærhet til naturen, fjell, jakt og fiske, som er noe jeg setter veldig pris på. Nå gleder jeg meg veldig til å ta fatt på jobben i Landbruk Nordvest /Norsk landbruksrådgiving Nordvest, kombinert med livet som sauebonde. I tillegg til sauene har vi også gjeterhund og katt.

Kontorarbeid og utebesøk

Jobben min i Landbruksrådgivning Nordvest blir å reise rundt på HMS-besøk, og hjelpe til med bygningsrådgiving. Dette blir en kombinasjon av kontorarbeid og besøk ute som jeg liker godt, da jeg får møte bønder og se mange forskjellige fjøsløsninger.

Blitt kjent med mange gårdbrukere

Før jeg begynte å jobbe i Landbruksrådgivning Nordvest var jeg avløser på noen gårder i Surnadal med melkeproduksjon. Jeg har også besøk en del sauebruk i forbindelse med klipping, samt jobbet som sauetilsyn og budeie på Renndølsetra. Gjennom dette har jeg allerede fått stiftet mange bekjentskap med mange trivelige og flinke gårdbrukere, og jeg glede meg til å treffe enda flere rundt om i fylket!

Marte 1