Målgruppe: De som allerede er i gang med dyrking for salg eller som ønsker å starte med det.

Arrangementet er gratis.

Dette gjør vi på markdagen:
- Verten viser rundt i sin hage/grønnsakåker. Vi diskuterer det vi ser, både det som er vellykket og det som har gitt utfordringer. Både rådgivere og deltakere deler sine kunnskaper og erfaringer. Hva fungerte, hvordan kan det gjøres bedre neste år? Hva er mulighetene og begrensningene? Hvilke metoder, redskaper og innsatsmidler er hensiktsmessige?
- Deltakerne må gjerne ta med grønnsaker eller bilder av planter/grønnsaker for å vise både suksess og utfordringer og for å spørre om råd.
- Mat, det serveres et enkelt måltid
- Erfaringsutveksling om pakking, emballasje, salg, om å drive sitt eget foretak mm.

 • 23.august kl. 16.30-20.00
  Markdag hos Vibeke Evensen i Sykkylven. Det lille ekstra: Flere dyreslag i tillegg til markedshage: Hest, sau, gris (utegris), høns (flyttbart hønsehus til sommerbruk). Kompost og snegler blir også tema.
  Adr.: Vallavegen 24, 6220 Straumgjerde

 • 24.august kl. 10.30-14.45
  Markdag hos Ingrid Bolli Harstad på Storlandet, Gjemnes kommune. Det lille ekstra: Kompostering, Ingrid har gjort seg erfaringer med kompostering som hun vil dele. Gården har også melkeproduksjon og bakeri.
  Adr.: Storlandsvegen 1068, 6633 Gjemnes

 • 24. august kl. 16.30-19.45
  Markdag på Nysæter gård, hos Priska og Leif Even Ranheim på Smøla. Det lille ekstra: Mekanisk og termisk ugrasreinhold. Erfaringer med bruk av hjulhakke med div. redskap, samt propanbrenner. Gårdsbutikk. Salgsbod ved fergeleie. 100 jordbærplanter i tabletop under tak.
  Adr.: Toppmyrveien 753, 6570 Smøla, for de som skal reise til Smøla passer det med ferge fra Sandvika kl. 15.45. Ferge andre vegen kl. 20.15.
  Se mer info om Nysæter gård på deres hjemmeside og Facebook.

På grunn av matlaging vil vi ha beskjed dagen før om du kommer. Om du bestemmer deg i siste liten så er det bare å komme, men send gjerne en SMS. Du kan delta på en, to eller tre markdager etter som det passer deg.

Spørsmål, påmelding eller beskjeder rettes til Maud Grøtta. Gi beskjed om evt. allergier.
Tlf. 95847893 eller epost: maud.grotta@nlr.no

Arrangør: Norsk landbruksrådgiving Nordvest

Arrangementene har økonomisk støtte fra Møre og Romsdal Fylkeskommune