Markdager med tema jord

03.09.2020 (Oppdatert: 21.09.2020) Maud Grøtta

I tidsrommet 14- 29. september blir det arrangert markdager rundt om i fylket med temaet jord på agendaen.

På disse markdagene blir det en kort innledning om jord og jordhelse, og om hvordan man selv kan undersøke jorda si. Mesteparten av tida blir brukt til å grave i jorda og observere. Vi skal kjenne på jorda, se og lukte. Vi skal måle infiltrasjonshastighet, altså hvor fort vannet siger ned i jorda. Vi skal se etter pakka sjikt, vurdere om jorda er pakka og vurdere jordstrukturen. Vi skal se på røtter og vurdere hvordan plantene har det der nede i jorda. Vi diskuterer tiltak for forbedringer. På flere av markdagene skal vi grave opp truser! Økta med tema jord blir leda av vår rådgiver Maud Grøtta.

Jordas egenskaper er avhengig av fysiske, kjemiske og biologiske faktorer. Alle tre er like viktige for god plantevekst!

På hver av markdagene vil det bli brukt noen minutter på et ekstra tema som er oppført i tabellen. Vi prøver å holde tid som satt i tabellen, men kanskje blir vi å bruke litt mer tid. For spørsmål ta kontakt med lokal rådgiver som er oppført for hvert arrangement. 

Du kan møte opp der du finner det mest hensiktsmessig for deg.

Det blir servert kaffe, te og twist.

 

Covid 19 - smittevern
Det er ikke påmelding til markdagene, men vi vil av evt smittesporingshensyn måtte notere navn og telefonnummer til alle som er tilstede.

  • Ikke kom hvis du ikke er frisk (luftveissymptomer)
  • Hold avstand
  • Vask hender før du drar hjemmefra
  • Ikke håndhilsing
  • Vi har med sprit som vi bruker før vi starter og når vi avslutter

 

Velkommen!

Oversikt over markdager:

I denne tabellen ligger oversikt over alle markdagene for 14. - 29. september.Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.