Frukt markdag 20. september

16.09.2019 (Oppdatert: 16.09.2019) Maud Grøtta

Landbruk Nordvest arrangerer fruktmarkdag 20. september med etablering av eplefelt og vurdering av høstetidspunkt for epler.

Program:

  • Kl.11.00 Oppmøte Hos Julianne Stavik og Anders Styrkar Knardal i Sykkylven.

De har overtatt gård, har startet med sau og vil plante eple. Tema: Etablering av eplefelt. Vi vurderer beliggenhet, lokalklima og jordsmonn. Vi diskuterer også sorter, plantemåte, jorddekke og andre faktorer man må gjøre seg opp ei mening om før man setter i gang. Marked og foredling kan vi også komme innom.

  • Kl. 12.30 Vi forflytter oss til Linge, ferge fra Stranda kl 13.15.
  • Kl. 13.45 Hos Bjørn Inge Ruset på Linge i Norddal kommune.

På denne gården har det vært fruktdyrking i lang tid og gården har vært drevet økologisk i mange år. Tema: Vurdering av modningsgrad for epler. Hvordan bestemme riktig tidspunkt for høsting. Vi diskuterer også lokale omsetningsmuligheter. Det blir ellers muligheter for å spørre om det meste innen fruktdyrking.

 

Markdagen arrangeres av Landbruk Nordvest ved Maud Grøtta, tlf: 95847893. Vi har med oss Rune Vereide som er fruktrådgiver i Norsk landbruksrådgiving Vest. Det blir ikke lagt opp til noen matservering, ta derfor med niste. Kaffe og litt småtteri skal det bli.

 

Adresser:

I Sykkylven: Sørestrandvegen 580, 6222 IKORNNES
På Linge: Linge 29, 6210 VALLDAL

 

VELKOMMEN!Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.