Svartsotvier har blitt et stort problem i tidligpotet under plast foto sl
⋅ Plantevern

Ugrasmidler mot svartsøtvier i plastpotet(2020)

Svartsøtvier har blitt et problemugras i potet. Centium har vært brukt i flere år, men etter revisjon av etiketten er det nå ikke lov å bruke middelet under plast eller duk. Kan Boxer i kombinasjon med Fenix eller Sencor være et alternativ?
Sør
Akersproyte
⋅ Frukt og bær

Nye lavavdrifts åkersprøytedyser - bedre i vind

Nå finnes det nye åkersprøytedyser som gir veldig gode sprøyteresultat også i en del vind. Det er på tide at du skifter ut standard flatdyse med ny dyse på din sprøyte.
Foto Ingvild Melkersen roundup flaske
⋅ HMS

Kjemikaler

I landbruket benyttes en lang rekke kjemikalier som f.eks. plantevernmidler, diesel, oljer, desinfeksjonsmidler, vaskemidler, maling og lakk, ensileringsmidler, frostvæske m.m. I tillegg dannes farlige kjemikalier gjennom forskjellige prosesser.
Nord
Kvekebilde 002
⋅ Plantevern

Vårbrakking av eng

Hva bør en ta hensyn til for å lykkes best mulig med vårbrakking av eng?
Midt
Is Landoyda 2
⋅ Grovfôr

Bekjemp landøyda!

Landøyda er en giftig plante og bør bekjempes. Optimalt tidspunkt for kjemisk bekjempelse er på sommeren.
Sør
Hoymola trives godt i gjenlegget
⋅ Plantevern

Ugrasbekjempelse i gjenlegg

I gjenlegg ligger forholdene ofte godt til rette for at rotugras som høymole, hundekjeks, matsyre, soleier m.fl får spredd seg fra røtter og spiring fra frø. Dette kan bli et problem senere i enga og reduserer avlinga betydelig. Her listes opp noen aktuelle tiltak for å redusere problemet. Målet er ei mest mulig ugrasrein eng.
Nord
Kalmoll
⋅ Grønnsaker

Kålmøll

Forrige måned ble det varslet om stor innflyving av kålmøll i Sverige og Finland, og det er observert kålmøll på flere steder i Norge. Kålmøll er det viktigste skadeinsektet på kålvekster i verden. Den kan migrere over store områder og i stort antall, har kort generasjonstid og veldig stor reproduksjonsevne.
Nlr 56377636113
⋅ Grovfôr

Stell av innmarksbeite - ugraskamp

Nå er de aller fleste sau og storfè (ammekyr og ungdyr) sendt til skogs eller fjells. Da er det fin anledning til å ta en rufs for å stelle beitene. Pussing, gjødsling, kalking og mekanisk-kjemisk ugraskamp er aktuelle tiltak.
Østlandet
Nlr 55551327919
⋅ Grovfôr

Vær obs på høymole i gjenlegget

Mange gjenlegg er nå godt i farta, men det er også gjerne ugraset. Har du hatt ei høymolerik eng der i forkant er sjansen for å få høymole i gjenlegget også til stede.
Østlandet
Nlr 61545362426
⋅ Plantevern

Kampen mot tørråte - nye midler i 2020

I sommer har vi flere nye og gode tørråtemidler tilgjengelig, både med forebyggende og kurativ effekt. Ranman Top og Revus er de beste og billigste til forebyggende sprøyting. Infinito, Cymbal og Proxanil er nye midler som anbefales ved sterkt smittepress for å unngå at tørråten etablerer seg i potetåkeren, og for å redusere faren for resistensutvikling.
Honsehirse i gulrot foto Gerd Guren
⋅ Grønnsaker

Biologi og bekjempelse av hønsehirse

Hønsehirse er kategorisert som verdens tredje verste ugras, og er en utfordring å bekjempe. Se video og les om biologien og tiltak som kan gjøres mot hønsehirse.
NLR
Hoymole gammal med stengel Foto Ane Harestad
⋅ Grovfôr

Rotlausveka

Tida då høymola er på det lettaste å luke.
Sør
1 ... 6 7 8