Lag ditt eget demostrasjonsfelt for å se på planter, røtter, jordliv og jordstruktur

05.03.2019 (Oppdatert: 05.03.2019) Maud Grøtta

Lag ditt eget demonstrasjonsfelt der du kan studere ulike planter både over og under jorda, grave etter dyr i jorda og lære deg å vurdere jordstrukturen!

Honningurt i full blomst i areal isådd pionerblanding

NORSØK og Landbruk Nordvest har laget dette dokumentet som vi håper kan være til inspirasjon og hjelp til deg som har lyst å lage et eget demonstrasjonsfelt. Grunnlaget er et demofelt som ble sådd på Tingvoll i 2016. Her ble det sådd pionerblanding, grønngjødsel og gjenlegg til eng med sikori og luserne. I tillegg ble noen arter sådd i småruter og i potter.

De mest imponerende røttene fant vi hos raigras, sikori og karve. Prosjektet "JordBio - Mer jordliv og bedre jordstruktur i eng og beite" har vært et samarbeid mellom Norsk senter for økologisk landbruk og Landbruk Nordvest. I prosjektet er det laget undervisningsmateriell og konseptet Jordlappen er videreutviklet.

Har du lyst å lese mer om alt som ble gjort i prosjektet kan du lese mer i nettartikkelen til NORSØK. 

Trykk på bildet for å åpne heftet i PDF format:Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.