Bonde i trafikken

09.01.2019 (Oppdatert: 09.01.2019) Kari Fløystad

Opptre hensynsfullt, aktpågivende og varsomt! Unngå at det oppstår fare eller voldes skade. Kjør slik at annen trafikk ikke blir unødig hindret eller forstyrret.

Bonde i trafikken

Kari Fløystad

Opptre hensynsfullt, aktpågivende og varsomt! Unngå at det oppstår fare eller voldes skade. Kjør slik at annen trafikk ikke blir unødig hindret eller forstyrret.

Dette var hovedbudskapet til Jogeir Agjeld fra Norsk Landbruksrådgiving, da han holdt foredrag for de 30 tilstedeværende på Tindesenteret i Rauma i begynnelsen av april. Fagdagen var et samarbeid mellom Rauma Bondelag, Gjensidige Nordmøre og Romsdal og Landbruk Nordvest.

 

Forsamlingen fikk mye matnyttig kunnskap fra Jogeir som nylig er ansatt i Norsk Landbruksrådgiving med hovedansvar for maskinteknikk og regelverk knytta til bruk av traktor og redskap på vei.

 

I foredraget var han blant annet innom last, vekt, tillatte bredder på traktor og utsyr, merking og lys. Lastsikring, bruk av frontmontert utstyr, bruk av pigg og kjetting samt ulike typer førerkort.

 

Jogeir har jobbet med dette feltet i mange år som journalist i et landbruksblad. Han hadde mange gode bilder og "historier fra virkeligheten" som underbygde fakta på en god måte.

Viktigheten av å bruke setebelte i traktoren ved kjøring på vei og i vanskelig terreng ble selvfølgelig også sterkt poengtert.

 

Takk til foredragsholder, engasjerte bønder og Anna Berget i Rauma Bondelag for fellesarrangement denne gangen. Gjensidige Nordmøre og Romsdal og Landbruk Nordvest HMS fortsetter det gode samarbeidet, og nye fagdager er i vente.

 Fortell oss gjerne hva du gravde etter. Vi jobber med å gjøre sidene våre bedre.
Æsj, det var dumt. Hva lette du etter? Gi oss gjerne en tilbakemelding slik at vi kan gjøre det lettere for deg å finne fram på sidene våre.