Lag ditt eget demonstrasjonsfelt der du kan studere ulike planter både over og under jorda, grave etter dyr i jorda og lære deg å vurdere jordstrukturen!
Les mer ›Som vi har vært inne på flere ganger denne vekstsesongen har dette vært et utfordrende år. Overvintringsskader, tørke og høge temperaturer.
Les mer ›Du kan få hjelp med fôrprøvetaking fra de fleste av våre rådgivere. Du får også råd om valg av analysepakker, enten det er standard, med ekstra gjæringsanalyse, med mineraler eller andre behov.
Les mer ›Når våren fyk av stade i ein fei er det ikkje lett å nå over alt ein ville ha gjort klart med grasmarka for årets sesong. Heldigvis har ein sommaren å gå på og.
Les mer ›En kjapp presentasjon over nye såfrøvarer og endringer i eksisterende frøvarer for grovfôrsesongen 2018.
Les mer ›Alle tiltak som hindrar restar av møkk og jord på graset reduserer faren for sporar. Fleire undersøkingar har vist at rett stubbehøgd er viktig for å unngå sporar.
Les mer ›Det har i dei siste åra skjedd mykje bra med omsyn til rett bruk av plantenæringsstoff. Vi har fått betre utstyr for spreiing av husdyrgjødsel og mineralgjødsel.
Les mer ›Noen velger å ta en førsteslått eller ei avbeiting før enga fornyes. Andre fikk i år problemer med å få gjort våronn på de skifta som det skulle være gjenlegg på.
Les mer ›Dårlig eng vil ha nedsatt avling og kvalitet. Ei oppgradering med jordarbeiding vil koste fra ca. 500 til 1500 kroner pr. dekar. Det betyr at enga bør gi tilbake ca. 2–6 rundballer pr.
Les mer ›Det viktigste er å ha nok fôr. Størst avling får du ved å slå 1 veke etter skyting av timotei. Har du for mye fôr? Da kan du satse på høyere energi¬konsentrasjon som gir god fôrings¬økonomi.?
Les mer ›Regelmessig fornying av enga er et godt tiltak for å holde avlingene oppe. Gene-relt bør ikke eng på god jord bli eldre enn 3-4 år.
Les mer ›Kor god Innvintring graset fekk i fjor haust, og kor lenge isen blir liggande utover våren påverkar kor mykje skade der blir på grassvoren i år.
Les mer ›Etter slått bør ein venta til graset har kome opp minst 10 cm med å brakka. Kveka bør ha 3-4 blad.
Les mer ›Forureining av plantematerialet med jord og døde planterestar under sjølve haustinga er årsaka til at ein finn smørsyrebakteriar og sporar av smørsyrebakteriar i surfôr.
Les mer ›